Cercar en aquest blog

dissabte, 30 de juny del 2012

30/06/2012 Ferrada Creu del Noral a Ordino (Andorra)

Avui sortida del Centre Excursionista de la Segarra per fer la via ferrada Creu del Noral a la parròquia d'Ordino a Andorra.




Cartell a l'entrada de la vall de Segudet, amb les característiques de la ferrada.

Un total de 9 persones de Centre anem a fer la ferrada de la Creu del Noral a la vall de Segudet a Ordino, el Josep, el Vicenç, el Santi, el Salvador i la seva filla Judith, el Pasqual, la seva dona Marta, la seva filla Miriam i jo.

Hi ha dues ferrades, nosaltres triem la de més recorregut. El nivell de les dues es fàcil, a l'abast de tothom. La ferrada és al costat d'un ciucuit d'aventura fet als arbres que hi ha al fons de la vall. Passeres elevades, tironines, etc. Nosaltres només farem la ferrada.

Comencem amb el Josep al davant i jo al darrera. Sóm molta colla i la progressió és lenta, entre explicacions de seguretat i la metodologia a utilitzar allarguen una mica el primer tram.


El grup a peu de ferrada rebent instruccions de seguretat.

Primeres passes de la .... amb ..... i el Pasqual amb el casc taronja.
Vista del primer tram amb tothom fent via
Una mica més endavant agafem una mica més de ritme. Tot i que la via no te cap mena de complicació, al haver-hi gent que no n'ha fet mai cap, anem a poc a poc, excusa perfecta per aprofitar el temps contemplant l'exuberant vegetació subalpina del fons de la vall. Anem pujant gradualment amb algun flanqueig i anem avançant metres de recorregut. Cap al final hi ha una pujada en diagonal amb un petit pla al final, on fem la foto de grup. La ferrada s'acaba baixant uns quants graons més.

Tram intermèdi amb cadenes

El Pasqual, exemple perfecte de bon humor.

Foto final de tot el grup. Fila de baix:Vicenç, Miriam, Pasqual, Marta i jo. Fila de dlat: Josep, Santi, Judith i Salvador.

En acabar agafem els cotxes i anem baixant cap a la frontera catalana. S'ens ha fet una mica tard, al matí vam perdre una mica de temps, hi havia la carretera tallada per una cursa ciclista. Passem a Catalunya i una mica més avall de la seu, parem a dinar al restaurant d'un camping per rematar bé la sortida del Centre.

Fins a la propera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada