Cercar en aquest blog

dissabte, 19 de maig del 2012

19-05-2012 Montserrat via Gede al gorro Frigi

Avui toca Escola d'Escalada i decidim anar a Montserrat per variar una mica el tipus de roca. De bon començament voliem fer la via Joan Marc al Gorro Frigi però finalment vam fer la via GEDE de 180 m.


Surto de Bellpuig cap a Cervera i ens trobem en Josep, el Jordi i el seu fill Jaume. Marxem cap a Montserrat amb un bon dia, sense massa calor. Parem a esmorzar al Bruc, un cop polit l'esmorzar anem cap al Monestir per agafar el funicular de St. Joan que ens dexa a cinc minuts a peu de la base de la via.

El Jordi a l'esquerra el Josep al mig i el Jaume a la guixeta del funicular de St. Joan



Una curta passejadeta ens durà fins al gorro Frigi


Hem d'agafar un desviament a l'esquerra del camí principal per pujar la canal que hi ha entre la Magdalena Superior i el Gorro Frigi, es baixa per l'altra vessant i trobarem la cabana de l'ermità, passant per davant, a la paret ja es veu la reunió. La via no se si comença més avall o no, ho sembla perquè pujen parabolts encara que a les ressenyes no ho incica pas així.

La via és molt assequible, ideal per iniciació i per fer tirades llargues per primera vegada, aprendre a fer reunions i fins i tot algun tram de III per fer passar de primer al novell.


El Josep preparant el material


El Jaume i el Jordi al primer llarg.  



Ells dos amb mi a la primera reunió



El Josep iniciant el segon llarg.

 Anem guanyant alçada, la via no és massa exigent però va molt bé per posar en pràctica tots els consells i les rutines a seguir en matèria de seguretat en escalada.

Els tres cerverins a una reunió.

Sense massa dificultats arribem al cim, tots molt contents amb una bona feina feta pel Jaume. El seu pare ja no cal ni dir-ho. En conclusió un bon dia d'iniciació al costat d'una via més complicada que farem properament a la Magdalena Superior, la 98 octans.

La foto oficial d'esprés d'haver aconseguit el cim.
Fins a la propera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada