Cercar en aquest blog

dilluns, 30 d’abril del 2012

30-04-2012 Caminada per les Gúbies del Parrissal, a Beseit (Terol)

Dulluns dia 30 festiu, hem decidit anar a fer una caminada suau pels engorjats dels ports de Tortosa-Beseit, punt de trobada de la serra Prelitoral Catalana i el Sistema Ibèric.
Aquesta sortida a fem el Josep, la seva muller la Lourdes, el meu germà Xavi, la seva companya Laura, la meva dona Isabel i jo mateix.
El Josep i la Lourdes passen per Bellpuig on agafem l'autovia fins a la vora de Fraga, prenem la carretera en direcció Mequinensa, Casp on parem a esmorzar, Alcanyís, Vall-de-Ruoures i Beseit, on anem a preguntar a l'oficina d'informació i turisme el recorregut que podem fer. Deixem els cotxes a l'aparcament habilitat pel municipi i comencem la ruta amb no massa bons auguris pel que fa al temps.

Esmorzar a un parc de Casp. Lourdes a la dreta, Laura al mig i Xavi a l'esquerra.
A punt d'emprendre la marxa un cop aparcats els cotxes. Preparant paraigües i capelines
Tot just sortim, comença a xispejar una mica.
La caminada comença amb un camí ben ample, sense cap possibilitat de pèrdua, seguint la llera del riu Matarranya. El desnivell és inapreciable en el primer tram del recorregut. L'aigua baixa escassa, molt clara i amb una gran quantitat d'algues. On no hi ha la possibilitat de seguir el curs del riu per la riba, hi ha unes passeres alçades, fetes amb trocs i taulons de fusta subjectats a les parets amb cadenes i rondins metàl·lics.
Un dels trams característics del recorregut. La Laura passant i el Xavi esperant-la


La caminada comença amb un grau de dificultat nul, més endavant en va guanyant una mica, encara que pot fer-ho qualsevol persona, cal anar amb compte amb les pedres, passeres humides que rellisquen molt i algun passet no massa apte per la gent gran.

La Isabel descobreix vida al riu, peixos petits i poca cosa més
La Isabel i jo posant per la foto.
 La caminada passa per colzes del riu, ara per una riba, ara per l'altra, una mica més amunt, després una mica més avall i així tot el recorregut. Arriba un punt on de la poca aigüa que baixa el riu es queda sec. Pujem una mica més amunt per la llera i llavors ja decim tornar enrera. Es fa tard i no hem dut dinar, per tant hem de trobar un restaurant obert.

El Josep a la sortida d'un forat paral·lel a la llera.

 La tornada la fem més ràpida que l'anada, ja tenim el terreny apamat i tampoc hi ha tanta gent com a la pujada.
Passem per algun forat, ara parem a fer una foto, ara una altra i així passa el matí.

Arribem a l'aparcament i llavors surt el sol que no hem vist en tot el matí. Que hi farem, sort encara que no ha plogut a bots i barrals i hem pogut fer un troç de les Gúbies.
La Lourdes i el Josep en marxa.
Finalitzem la sortida amb un dinar al mateix poble de Beseit.
 I bé, fins aquí la petita "ressenya" de la sortida amb les dones a un paratge on crec que no hem agafat el millor dia per anar-hi. Ha faltat una mica de sol i sobretot aigua al riu, anava molt sec.

Fins a la propera.


2 comentaris:

  1. ¡ Eh ! Hacia mucho que no veia a Isabel por ahi de marcha contigo y de repente me plantas dos salidas seguidas. Creia que ya no saliais juntos.
    Me alegro que sea que si. ¡ Por cierto ! que tal se porto la Pepa, tampoco la veia hace mucho.

    Me encanta el nuevo formato del blog.

    Un abrazo para todos los aventureros que te acompañan.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina