Cercar en aquest blog

dissabte, 28 d’abril del 2012

28-04-2012 Iniciació escalada via Bob Esponja a St. Llorenç de Montgai

Des del Centre Excursionista de la Segarra CES, tal i com està programat al calendari d'activitats, aquest dissabte toca iniciació a l'escalada i hem decidit anar a fer la via Bob Esponja, a Sant Llorenç de Montgai, oberta pel Juan Gutierrez i els seus companys.


A l'arribar al bar del Jaume, em trobo amb el Josep, el Jordi Sucarrats i el seu fill Jaume, i amb la Mireia i els seus pares, tots llevat jo de Cervera. Després d'esmorzar agafem els cotxes i anem a l'aparcament de l'Isard, on els deixem, preparem el material i emprenem el camí cap a la via, seguint el sender com per anar a la via Tio Maria o el retorn de les parets de la Formiguera, i un troç abans de la via del tren, a ma esquerra hi ha la via Bob Esponja. Consta de tres llargs facilets, van molt bé per iniciar els nens a l'escalada fent reunions, també va molt bé per fer-los practicar posant i treient cintes de les xapes.

El Josep col·locant-se els peus de gat.
En Jordi a peu de via preparant la corda
Comença el Josep el primer llarg, el Jaume de segon i la Mireia de tercera. L'altra cordada la començo jo amb el Jordi de segon. Tots ens retrobem a la primera R, on asseguro el Josep perquè faci el segon llarg. A la nostra cordada el Jordi fa el segon llarg de primer i l'últim el torno a fer jo.

El Jordi assegurant-se que el Jaume havia fet bé el nus de vuit
La Mireia a punt de començar amb la seva mare en primer pla,el Jordi i el pare al fons.
No hi ha cap complicació, com ja us he comentat és una via per nens, per ensenyar-los a fer anar el material. El retorn el fem a peu per un sender que surt cap a l'esquerra des del final del tercer llarg. Està equipat amb unes cordes fixes per assegurar les primeres desgrimpades, després ja es tracta només de procurar no caure ja que baixa bastant dret.
Tots a la segona reunió


La Mireia en plena progressió al tercer llarg.
El Jordi sol a la segona reunió
Un cop tots a baix desfem el camí per anar cap a l'aparcament, això si el Josep i el Jaume no paren de cercar espàrregs, ara és el temps, hi ha força esparregueres encara que tot està molt buscat.
Les dues cordades al final de la via, a punt per baixar.
Recollida d'espàrregs..

La propera iniciació sembla ser que els durem a fer una via una mica més llarga, com ara la Normal de la Formiguera i alguna fàcil a Montserrat, ja han fet un parell o tres d'iniciacions i els agradarà més una via més llarga.

Fins a la propera.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada