Cercar en aquest blog

diumenge, 29 d’abril del 2012

29-04-2012 Caminada popular a Cervera

Des del Centre Excursionista de la Segarra, aquest diument hem fet al caminada Popular, caminada anual oberta a tothom, sigui soci del centre o no. El recorregut va des de Cervera a Granyanella, les dues poblacions de la Segarra.
El Josep i la Sara, donant la benvinguda a tothom i explicant una mica el recorregut.
El recorregut passa per la part oest de cervera per sota la muralla on baixem cap al camí del Talladell o camí de Tàrrega, uns quilòmetres més endavant tobem cap a l'esquerra i pujem el turó de Granyanella on ens hi esperen companys del Centre amb un esmorzar calent a escollir, llangonissa, cansalada, formatge, ceba cuita, begudes, café i fins i tot licors, un esmorzar complert.


El Ramon i la Carme en primer pla baixant de la muralla.



Granyanella dalt del turó


Recuperant les forces per encarar el que queda de la caminada.


Part final de l'esmorzar amb cafè, llet i licors


Un cop enllestit l'esmorzar, engeguem la marxa cap a Cervera entre els paratges tipics segarrencs, conreus de cereal, ametllers, alguna olivera i algun bosquet d'alzines i roures. El camí va fent pujades i baixades constants sense suposar cap esforç massa gran. La caminada es fa amena, sense massa calor i amb un dia perfecte, sol de primavera sense vent.

Les caminasores joves. Meritxell, Martina i Anna.
Una estona més endavant trobem una paradeta amb sucs i aigües, detall del Centre Excursionista. Fem un petit descans amb una bonica vista de Cervera des del sud-oest amb la muralla i la part antiga en primer pla, poc o gens vista per la majoria de gent que passa per Cervera.


Les dues Lourdes al punt d'avituallament a la part final de la marxa.



Comencem el tram final de la caminada passant pel costat del Fiol, el riuet del sud de cervera, enfilem per l'antiga carretera N-II, encara amb llambordes de pedra. Una mica més endavant pujem a una torre de la muralla per accedir al parc on hi ha el monument a la Generalitat, on un cop tots reunits es fa el sorteig de regals gentilesa de les cases comercials col·laboradores.
Accés a l'interior del recinte de la muralla per una torre habilitada
Participants de la caminada en el sortig de regals.

Acabem la caminada amb una fina pluja que fa acte de presència a l'acabament del sorteig.

Fins a la propera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada