Cercar en aquest blog

dissabte, 31 d’octubre del 2020

Via Les Bessones obertura a Sant Llorenç de Morunys (El Solsonès)

Fa un parell de setmanes de l'obertura de la via Lo que duri, i una mica més amunt, en direcció al Santuari de la Vall del Lord, hi ha un pany de paret on hem obert un parell de vies d'escalada, senzilles, per als que vulguin iniciar-se en el món de l'escalada clàssica, per practicar les tècniques de com fer la reunió, de com assegurar al company tant de primer com de segon de cordada, i també per fer de primer en una paret amb un grau més que assequible.

La nostra intenció en fer aquestes vies, és crear espais, on la gent que es vol iniciar en l'apassionant món de l'escalada clàssica, es trobi vies sense dificultat ni compromís, per poder fer una iniciació amb unes vies ben equipades, per garantir-ne la seguretat.


Unes breus indicacions de com arribar-hi.

Des de Sant Llorenç de Morunys, hem d'agafar la carretera en direcció Port del Compte-Coll de Jou, a 1 Km. aproximadament, girarem cap a l'esquerra i seguirem les indicacions cap al Santuari de la Vall del Lord, passem el túnel, i a la sortida ja podem aparcar el cotxe. 

Mirant el túnel, hem d'anar per la carretera a ma dreta a peu mateix, i al cap de 30 m. agafarem una pista a ma esquerra. Al cap de 50 m a ma esquerra, veurem una fita i més amunt vegetació (boix) i una altra fita, passada la vegetació comencen les vies. Són paral·leles a l'inici (separades de 4 a 5 m.) equipades amb parabolts i xapes verdes. Les dues vies fan cap a la mateixa R2.

Les vies estan equipades i pensades per a principiants i també per a la mainada, acompanyats per pares o tutors. Les reunions són molt còmodes.

                                                                                   El Jordi en primer terme i jo al darrere
                                                                                                El Pepe i el Jaume equipant


Cal anar amb compte, les primeres ascensions poden deixar anar alguna pedra. Quan es repeteixi uns quants cops, crec que la seguretat millorarà considerablement.

Indicacions fins a peu de via

Ressenya de la via:


Aproximació: 3 minuts

Grau de la via: IV

Alçada de la via: 60 metres.

Llargs: 2

Tipus de roca: Conglomerat

A les reunions hi ha anelles per rapelar.


Vies equipades per escaladors del CES, Centre Excursionista de la Segarra.

Jordi, Jaume, Pepe, Tomàs i Joan Marc

Fins a la propera.

 

2 comentaris:

  1. A l'esquerra hi ha una altra vieta de dos llargs. És també vostra? Sabeu el nom o els aperturistes?

    ResponElimina
  2. Heu tret les vies oi? Hem vingut però no hem trobat ni xapes ni reunions. Hem vist que només hi havia cargols posats a les roques.

    ResponElimina